Избор на фолија

Имаме два типа на фолии. Еднакво квалитетни, тие се разликуваат во структурата и во начинот на аплицирање. Генерално, едната ја препорачуваме за решенијата од категоријата ЗА МАЛИ, а другата од категоријата ЗА ГОЛЕМИ, но тоа не мора да е правило. Сепак изборот е индивидуален, но се надеваме дека информациите подолу ќе ти помогнат во одлуката.

 
samolepliva_mazna.jpg

Мазна самолеплива

 • Мазна површина со мат завршна обработка;

 • Препорачана за решенија од категоријата ЗА МАЛИ;.

 • Одличен квалитет на отпечаток и интензитет на колорит;

 • Отпорна на оштетување од светлина;

 • Површина која може да се брише со влажно марамче;

 • Се нанесува директно на ѕидот (Самолеплива)

од 1. 000 до 2. 000 ден./m2
— во зависност од дизајнот на решението
tapet_rapava.jpg

Рапава тапет

 • Рапава текстура со полу-сјајна завршна обработка;

 • Препорачана за решенија од категоријата ЗА ГОЛЕМИ;.

 • Одличен квалитет на отпечаток и интензитет на колорит;

 • Отпорна на оштетување од светлина;

 • Површина која може да се брише со влажно марамче;

 • Се нанесува со лепило (Тапетол)

1. 800 ден./m2
— за сите решенија